Preview Mode Links will not work in preview mode

Freja – det senaste om kvinnosjukvård

Dec 6, 2017

”Det ser bra ut!” Det fick modejournalisten och författaren Hulda Andersson höra, trots svår smärta, när hon besökte gynekologer och andra specialister under tio års tid. Men det var allvarlig endometrios och hon behövde akut opereras.

- Det var en stor lättnad att få beskedet. Äntligen var det någon som...


Nov 21, 2017

”En svart våg av hat som sköljer över mig”. Så kan det kännas för vissa kvinnor veckan före mens. Programledaren Karin Adelsköld är gäst i poddstudion där vi tar upp någonting som drabbar upp emot 8 av 10 kvinnor. Varje månad.

- Det är så viktigt att vi talar om vad PMS är, menar Karin. Och att vi...


Nov 2, 2017

- Varje gång man blir gravid väcks hoppet.
Artisten Charlotte Perrelli berättar öppet om sina återkommande missfall, som började när hon närmade sig 40-årsåldern.
- Jag var mitt i en produktion och alla trodde att jag fortfarande var gravid. Det kändes jobbigt, i synnerhet när jag uppträdde i vita kläder...


Oct 13, 2017

Ulrika var mitt i livet - upptagen med familj och jobb - så hon missade kallelsen till cellprovskontroll. Sen blev hon sjuk och av någon anledning förstod hon direkt att det var cancer. Idag är hon fullt frisk, men resan dit var tuff.
– Cellprovstagning är en billig men livsviktig försäkring för alla kvinnor...


Jun 29, 2017

Trots att en hysterektomi som regel innebär att hela livmodern avlägsnas brukar patienten vara snabbt återställd. Anna Berge vaknade upp efter operationen, helt utan smärtor, och sa: "Jag mår som en pärla i guld". Så skrevs hon ut och fick med sig några Alvedon. Det var allt.

Det finns tre olika typer av...